Een relatiegeschenk dient leuk, handig of mooi te zijn. Mensen moeten het gebruiken en het moet lang gebruikt kunnen worden.

Waarom bekers bedrukken

Bij het bedrukken van bekers kan men vrij breed denken, er zijn namelijk veel mogelijkheden om uw logo of bedrijfsnaam op een beker te drukken. Zo kunt u bidons bedrukken, maar ook mokken, koffie kopjes, thee glazen, thermosbekers, plastic bekertjes, biermokken, onbreekbare bekers etc.

Een bedrukte mok of beker is een leuk relatiegeschenk, waarbij u iemand een geschenk kan geven dat zij dagelijks gebruiken. Hoeveel mensen zijn er niet die elke dag thuis of op werk hun eigen koffie- melk- of soepmok gebruiken. Als deze mok standaard bij iemand op zijn bureau staat,  krijgt deze ook enorm veel exposure. Daarnaast is het bijvoorbeeld ook interessant voor een bedrijf om de koffiekopjes voor alle werknemers en gasten te laten bedrukken met een logo.

Hoe worden bekers bedrukt?

Het bedrukken van mokken en bekers gebeurd erg zorgvuldig. Natuurlijk is het van groot belang dat er een logo of ontwerp voor de beker wordt aangeleverd. Normaal gesproken wordt er dan een drukvoorstel gemaakt, waarop u kunt zien hoe de beker of mok er met het logo uit komt te zien. Na goedkeuring zal er bij de drukkerij een speciale film worden gemaakt, waarmee volgens een speciale keramische transfer een zeefdruk kan worden gemaakt. Deze films worden eerst gedrukt en voorzien van een vernislaag, dan wordt het logo uitgenkipt en met de hand op de beker of mok geplaatst. Dit is een uiterst nauwkeurig werkje. Vervolgens wordt het logo zo in de oven op de mok gebrand. Wanneer mokken op deze manier bedrukt worden, zijn de mokken vaatwasmachine bestendig.