Bij het bedrukken van textiel kan men aan allerlei verschillende items en voorwerpen denken, maar moet voornamelijk denken aan kleding. Er zijn allerlei mogelijkheden voor het bedrukken van kleding zoals bijvoorbeeld; babykleding, broeken, overhemden, bodywarmers, fleecetruien, jassen, keukenschorten, overalls, polo’s, sjaals, stropdassen, t-shirts, truien, voetbalkleding, zweetbandjes en polsbandjes. Naast kleding kun je ook nog aan andere textiel voorwerpen denken zoals bijvoorbeeld handdoeken en washandjes.

Deze voorwerpen zijn erg leuk als relatiegeschenk omdat vele bovengenoemde producten gebruiksvoorwerpen zijn die mensen dagelijks gebruiken. Voor veel mensen zijn dit leuke premiums omdat ze ook vaak echt bruikbaar zijn en voor bedrijven is dit een goede manier van promotie. Wanneer mensen deze producten daadwerkelijk dragen en gebruiken is dit een goede manier van marketing en verspreiding van de bedrijfsnaam.

Verschillende druk technieken

Voor het bedrukken van textiel kan men verschillende technieken gebruiken, hierbij kan men denken aan zeefdruk, transferdruk, flexdruk, flockdruk en digitale druk.

Zeefdruk

De meest gebruikte techniek voor drukwerk is zeefdruk. Hierbij heeft men mogelijkheden om in allerlei kleuren te drukken. Deze techniek wordt veelal gebruikt voor grote oplages. Hierbij kan men denken aan het bedrukken van t-shirts, jassen, hoeden etc. In principe kan zeefdruk op allerlei materialen worden toegepast, waaronder bijvoorbeeld ook papier, metaal en kunststof. De methode is bij verschillende materialen hetzelfde alleen worden er andere soorten inkt gebruikt.

Textiel bedrukken Amsterdam

Zoekt u een bedrijf voor het bedrukken van textiel in Amsterdam, dan is Merchandising Concepts de aangewezen partij. Zij verzorgen textiel drukwerk maar ook het bedrukken van premiums in Amsterdam en omgeving.