Een relatiegeschenk is natuurlijk leuk, maar u moet dit wel op een goede manier brengen. Zo kunt u relatiegeschenken met een logo bedrukken, wat zeer belangrijk is. Hierdoor krijgt de ontvanger een beeld van uw bedrijf en kan uw uitstraling de ontvanger aanspreken. Wij zullen u een aantal handige tips geven om een relatiegeschenk tot een succes te brengen, zodat u een succesvolle en langdurige samenwerking kunt realiseren.

Stap af van het standaard

Een standaard relatiegeschenk zal nooit het gewenst effect met zich meebrengen. Dit belandt over het algemeen of in de prullenbak of in de onderste lade van een bureau. De ontvanger heeft dan over het algemeen het idee dat het verstuurd is via een standaard online giftshop wat natuurlijk zeer onpersoonlijk is.

relatiegeschenk

U kunt natuurlijk wel gebruik maken van ‘standaard’ relatiegeschenken, maar geef hier een leuke draai aan. Zo kunt u met een kerstpakket een tafelkleed toevoegen. Maak van de ene kant een geschikt tafelkleed en aan de andere kant bijvoorbeeld ene schaak- en/of dambord. Hierdoor heeft het tafelkleed meerdere functies.

Personaliseer de geschenken

Een relatiegeschenk is natuurlijk leuk, maar de afzender moet natuurlijk duidelijk zijn. U kunt bijvoorbeeld een stuk tekst bij het geschenk doen om te benadrukken waar de organisatie voor staat. U kunt dit ook doen door humor in het geschenk te brengen bijvoorbeeld door middel van een kort filmpje. U kunt het nog meer personaliseren door medewerkers van het ontvangende bedrijf in het geschenk te verwerken. Dit kunt u op de meest gekke manieren doen en denk hierbij op voorhand dus goed aan.

Maak het een aantrekkelijk geschenk

Omdat de meeste mensen de standaard relatiegeschenken al hebben, waarbij u moet denken aan pennen of usb sticks, moet u het geschenk een leuke wending geven. Zo kunt u bijvoorbeeld een aantrekkelijke en aansprekende verpakking aan het geschenk toevoegen. Hierdoor krijgt de ontvanger meteen een positief gevoel bij het zien van het pakket. Het ‘nodigt uit’ om te openen.